Fler frågor och svar

Skulle inte du friskförklaras? Tyckte jag såg något om det? 
Jo nu innan operationen i januari hade det gått över 4 år sedan sista operationen och det sägs att man ska vara utan operationer i ca 5 år för att kunna friskförklaras och "räknas som frisk". Alltså var jag otroligt nära men får nu börja räkna om från början igen. 
 
Kan du hjälpa till med information till skolarbeten?
Självklart hjälper jag till så mycket jag bara kan! Maila mig på andersen.elin@hotmail.com!
 
Vågar inte sola längre pga din historia.. Blir orolig för att även jag ska få det! 

många av mina vänner säger precis samma sak och som jag skrivit tidigare så har vi alla olika hudtyper och olika risk för att drabbas av något farligt.. Generellt sätt så tror jag att alla, oavsett huddtyp ska vara försiktiga i solen så att man inte bränner sig, sen klarar vissa av att vistas i solen hur länge som helst utan att det blir farligt. Var försiktiga, använd solskydd och sök till en läkare om du är orolig så du slipper fundera! :) 
 
Operationerna du gör, gör de ont? 
de görs under lokalbedövning så jag är vaken hela tiden. Det gör inte ont men man känner ju exakt vad de gör. Efteråt, när bedövningen släppt gör det ont ett tag men går över efter nåt dygn. Så nej, själva operationerna överlever man utan problem, det är mest obehagligt :)
 
Får du träna/jobba direkt efter en operation? Eftersom det bara är under lokalbedövning?

det beror på vad man jobbar med men jag jobbar med tunga lyft och det får man inte göra försen först 6 veckor efter operation. Träning får man heller inte ägna sig åt. Beror självklart på vart på kroppen operationen gjorts, hur rörlig kroppsdel det är så att man ej riskerar att ärret spricker! jag fick inte träna på minst 7 veckor efter senaste operationen, då var båda såren på ryggen. 
 
vem kontrollerar dina fläckar idag?
jag går hos en hudspecialist på södersjukhuset i stockholm som kontrollerar mig några gånger per år. hon är otroligt duktig och henne litar jag på till hundra procent! :) 
 
 

Kommentera inlägget här :