Vad jag studerar

Vad är det egentligen jag studerar? Jo det ska jag tala om för er. Utbildningen heter "Butiksledning" och är en utbildning på 3 terminer, dvs 1,5 år. Under utbildningens gång får vi läsa kurser som butiksekonomi, försäljning, service management, personal management, personaladministration m.fl, alltså alla teoretiska kurser man kan tänkas behöva för att kunna leda ett team och arbeta som butikschef eller ansvarig för en större avdelning. Under utbildningen har vi två LIA-perioder där lia står för lärande i arbete på totalt 20 veckor, 8 nu i vår och resten i höst. Där får vi följa en butikschef i dess dagliga arbete med ALLT vad det innebär för att få ännu mer erfarenhet och inblick i arbetet/branschen. 
 
Intagningen går till som så att man ska ha godkänt i grundämnena och ha jobbat MINST två år inom detaljhandeln/dagligvaruhandeln. Sedan kallas man till intervju och tester (svenska/matte skriftligt). Där intervjuas man av en konsult som frågar varför man vill gå utbildningen, vad man har för erfarenheter m.m m.m . Vi var över 300 sökande förra hösten och endast 30 valdes ut. Det är sjukt kul att bara ha blivit utvald ju!
 
kan varmt rekommendera min utbildning för andra som är intresserade av samma sak. Grymma konsulter/lärare som använder sig av otroligt roliga och bra sätt att lära ut kunskaper till eleverna. Utbildningen är på frans schartaus handelsinstitut i stockholm :) 
 
och btw.. 96% har redan jobb innan de studerat klart ;) hur nice?!
 
och sköna branschdagar har vi också, där chefer från olika företag besöker oss och berättar om sina verksamheter. Många fina goodiebags har det blivit :) bland annat denna som kommer från accent/rizzo
 

Kommentera inlägget här :